Krachtvoer

Wijsheden zijn over de tijdsspanne van de mensheid altijd over generaties doorgegeven en zijn gebaseerd op jaren van ervaring. Toen kwam er de wetenschap, die probeerde de wijsheden achter de wijsheden te vinden en vooral onwijsheden te ontkrachten. Met als toppunt falsificationisme, waarbij elke bewering juist is totdat het tegendeel bewezen is. Nu zijn wij studenten kinderen van de wetenschap en willen wij alleen de bewezen wijsheiden voor lief nemen. Echter is de krachtsport nog steeds een gebied van ervaring en heeft de wetenschap nog weinig grip kunnen krijgen. Met dit seminar proberen wij enkele grote vragen te beantwoorden en enkele onzekerheden weg te nemen. Vier vragen met betrekking op kracht en voedsel zullen behandeld worden door een korte lezing door een Obelid van 15-20 minuten. Daarna zal er tijd zijn voor vragen en een gezonde discussie.

DISCLAIMER: de lezers zijn geen expert of professionals in hun vakgebied, echter zijn zij fanatieke “hobbyisten” van de krachtsport en daarbij komende levensstijl.

Wanneer: maandag 29 april 20.00 tot 22.00
Locatie: wordt nog bekend gemaakt
Kosten: gratis, neem zelf wat te drinken mee

Bastiaan de Graaf – Intermittent Fasting
Iedereen heeft de term weleens gehoord: Intermittent Fasting! De term omvat vele diëten met een centrale trend, periodes waarin geen calorieën worden genuttigd. Over de pros en cons wordt nog stevig gediscussieerd, evenals over de duratie van zowel het vasten als de tussenpauzes. Tijdens dit praatje krijg je een korte introductie in de leidende theorieën omtrent intermittent fasting.

Nick van de Luijtgaarden – Trainingsschema voor kracht
Hoe programmeer je je trainingsschema om sterker te worden, en hoeveel verschilt dit van een body building programma? Er zijn veel verschillende principes waar je je aan moet houden als je een powerlifting specifiek schema wilt maken. In dit seminar zul je leren hoe je volume en intensiteit opbouwt in een programma, omgaat met vermoeidheid en spierpijn en hoe je het schema specifieker kan maken voor een bepaald persoon door middel van variatie. Ook zal er worden gekeken naar de beste manieren om te trainen in zowel het “offseason” als wanneer je voor een specifieke wedstrijd traint.

Mart Kicken – Supplementen? Onzin of toch niet?
Gekke oude drankvrouwen met hun rare mengseltjes of je hele leven van die vieze grote magnesium pillen slikken? Vitamine D, A, B en vergeet niet je Q10! Omega3 of omega6? Van β-alanine tot calcium tabletten. Van zink tot kobalt of neem jij gewoon multivitamines? Van Chinese wijsheden tot je gezonde boeren verstand. Neem met mij samen een klein duikje in de wereld van supplementen en later we er hopelijk samen iets wijzer van worden!

Sjoerd Broekstra – “Science and development of muscle hypertrophy” Brad Schoenfeld

Aanmelden

 

Verificatie