Obelix Mock Meet

Powerlifting & Weightlifting

Wanneer: 15 december
Waar: Kratistos
Kosten: Gratis voor Olympashouders, anders €5,-

Een mock meet is bedoeld als een laagdrempelige wedstrijd. De regels van reguliere wedstrijden zullen daarbij worden gehandhaafd maar er is iets meer ruimte voor instructies, waardoor mock meets erg leerzaam kunnen zijn. De scheidsrechters worden geregeld door Obelix en beschikken over aardig wat wedstrijdervaring. Samen met jullie wordt dit een prachtig evenement!

De mock meet is bedoeld voor onze eigen leden, maar ook voor alle andere geïnteresseerden! Nodig iedereen die je kent uit want hoe meer deelnemers, hoe meer de mock meet op een echte wedstrijd lijkt en dat is natuurlijk leuker. Wanneer je geen lid bent van Obelix/geen Olympas hebt vragen we een bijdrage van €5,- voor de organisatie.

Voor beide disciplines zijn een aantal technische regels van belang. Heb je hierbij hulp nodig? Geef dit dan aan bij je inschrijving. Er wordt dan contact met je opgenomen en een moment ingepland om je uitleg te geven. Ook voor niet-leden is dit helemaal gratis! We raden je sterk aan hier gebruik van te maken want als je al je beurten mist op technische fouten is dat een beetje jammer.

Bij powerliften wordt gebruikt gemaakt van Wilks-score om lifters uit verschillende gewichtsklassen met elkaar te kunnen vergelijken. Hiervoor is een berekening met een Wilks-coëfficient en het lichaamsgewicht van de lifter. Voor gewichtheffen geldt hetzelfde met de Sinclair-score. Deze scores worden gebruikt voor de ranking per sport (en per geslacht, dus 6 dames en 6 heren). Hiernaast is er nog het zogenaamde “supertotaal”, waarbij het totaalgewicht van alle onderdelen (gewichtheffen & powerliften) bij elkaar worden opgeteld. Normaal begint de weging 2 uur voor een wedstrijd en duurt 1,5. Bij deze mock meet zullen we de weging starten een halfuur voor de wedstrijd, je hebt dan ook een halfuur om te wegen.

Powerliften

Het powerliften bestaat uit de onderdelen squat, bench en deadlift. Voor alle onderdelen krijg je in deze volgorde 3 beurten (squat warming-up, squat beurt 1, squat beurt 2, squat beurt 3, bench warming-up, bench beurt 1, …, deadlift beurt 3). Deelnemers zijn aan de beurt op volgorde van het gewicht. Dit gebeurt per beurt, dus het kan voorkomen dat je bij je eerste beurt na Pietje bent en bij de tweede voor Pietje (omdat Pietje een grotere stap heeft gemaakt). Geef direct na je beurt door wat je volgende beurt gaat worden.

Voor de squat en de bench is het nodig dat je je rack-hoogtes doorgeeft zodat de laders het rack voor je op de goede hoogte kunnen zetten. Je kunt deze en je eerste beurten (openers) doorgeven bij de persoon bij de weegschaal.

Na het wegen en doorgeven kun je gaan opwarmen voor de eerste squat beurt!

Kleding

De kledingregels zijn iets soepeler dan bij een echte wedstrijd. Wel raden we je aan een strakke broek/broekje (bijvoorbeeld een sportlegging) aan te trekken. Hetzelfde geldt voor het shirt. Zorg ook dat deze geen lange mouwen heeft. Voor het deadliften is het handig lange sokken te dragen (voetbal-/hockeysokken zijn hiervoor prima). Deadliften op alleen sokken mag niet!

Voor meer informatie:
KNKF Beginnershandboek

Gewichtheffen

Het (Olympisch) gewichtheffen bestaat uit de onderdelen snatch en clean & jerk. Ook hier krijgt elke deelnemer 3 beurten en is de volgorde op oplopend gewicht. Ook bij het gewichtheffen geef je direct na je beurt aan wat je volgende poging wordt.

Kleding

Bij het gewichtheffen is het belangrijk dat de ellebogen zichtbaar zijn, draag dus geen shirt met lange mouwen.

Indeling

10.00 Weging powerliften
10.30 Squat
11.15 Bench
12.00 Deadlift
12.30 Weging gewichtheffen*
13.00 Snatch
13.45 Clean & Jerk
14.30 Prijsuitreiking

* Wanneer je ook aan het powerliften hebt meegedaan hoef je niet nog een keer te wegen

Inschrijven

Inschrijven Obelix Mock Meet 2018

 

Openers

    Powerliften

  • Als je niet meedoet aan het powerliften hoef je hier dus niets in te vullen. Je openers staan niet vast en kunnen op de dag zelf nog gewijzigd worden.
  • Gewichtheffen

  • Als je niet meedoet aan het gewichtheffen hoef je hier dus niets in te vullen. Je openers staan niet vast en kunnen op de dag zelf nog gewijzigd worden.
 

Bevestigen