Veelgestelde vragen

Waarom zou ik bij Obelix gaan sporten?

Obelix leden trainen voornamelijk in Kratistos, een gym met hoge kwaliteit materiaal, veel squat racks, deadlift platforms en calisthenics plekken. Ook biedt Obelix exclusieve materialen voor leden, zoals een IPF approved power bar, Strongman log en calisthenics equipment. In deze ruimte geeft Obelix ’s avonds lessen in de disciplines Powerliften, Weighlifting, Calisthenics, Strongman en Bodybuilding. Binnen Obelix is er een goede teamspirit en geven mensen elkaar veel support; het maakt niet uit of je beginnend of een meer gevorderde lifter bent.

Voor mensen die het willen, bieden wij ook gepersonaliseerde trainingschema’s aan en begeleiden wij mensen naar krachtsportwedstrijden. Onze powerliftles en -begeleiding wordt bijvoorbeeld gedaan door Iris Kensenhuis, Nederlands kampioen powerliften in de -84KG klasse! Daarnaast organiseren wij ook evenementen zoals borrels, BBQs, de Biceptische spelen, Mock Meets en de populaire Obelix Games. En dat voor maar €30,- per jaar!

Wat voor materiaal gebruiken jullie?

Hieronder een korte selectie van Powerlifting, Weightlifting, Strongman en Calisthenics materialen die wij als Obelix aanbieden in Kratistos.

  • IPF wedstrijd rack
  • IPF approved powerlift bar en sluiters
  • Meerdere squat racks en deadlift platforms
  • Strongman log & tank
  • Axle bar
  • Safety squat bar
  • Farmers handles
  • Calisthenics equipment

Ben ik wel sterk genoeg voor Obelix?

Binnen Obelix hangt een hele gezellige sfeer en onze groep bestaat zowel uit beginners als meer gevorderde lifters. Wij moedigen iedereen aan om te gaan sporten en lekker aan jezelf te werken, hoe sterk je ook bent. Onze lessen en schema’s zijn voor zowel beginners als ervaren sporters!

Hebben jullie een aparte trainingsruimte?

Wij trainen in Kratistos, een ruimte onder de P+R Science Park die wij huren van Olympos (een minuut lopen van Olympos vandaan). Deze ruimte heeft meer focus op vrij sporten zonder machines met meer losse accesoires, zwaardere dumbells en ook meer squat racks en deadlift platforms. Overdag kun je hier terecht met je Olympas, maar in de avonduren kun je lessen volgen of vrij trainen in deze ruimte samen met andere leden van Obelix. Meer informatie over kratistos kun je vinden op de website van Olympos.

Moet ik student zijn?

Sinds dit jaar zijn wij van onze aspirant-status af wat betekent dat we ook niet-studenten kunnen aannemen! Hier zit wel een limiet aan; ongeveer 20% van de leden mag niet-student zijn. Wel moet je in het bezit zijn van een Olympas.

Moet ik aan wedstrijden meedoen?

Aan wedstrijden meedoen is geheel vrijblijvend bij Obelix. Wij bieden je de optie om begeleiding te krijgen naar je (eerste) wedstrijd mits je dat wilt. Met Obelix zijn we de laatste jaren met een grote groep supporters naar een aantal wedstrijden geweest, wat zorgt voor een hele leuke sfeer.

Moet ik een schema volgen?

Dit hoeft niet; veel leden van Obelix volgen hun eigen trainingsschema. Wel bieden wij de mogelijkheid om gepersonaliseerde schema’s te krijgen binnen de verschillende disciplines.

Doen jullie aan proeflessen?

Jazeker! Je mag geheel vrijblijvend één proefles volgen bij één van de lessen die wij aanbieden. Wil je een keer een proeftraining doen? Stuur ons een bericht via het contactformulier om te laten weten dat je mee wilt doen!

Hoe is de man/vrouw verhouding?

Afgelopen jaar was de man-vrouwverhouding binnen Obelix 20/80 (20% vrouwen). Dat er minder vrouwen lid zijn bij Obelix valt niet erg op omdat veel vrouwen juist tot onze meest actieve leden behoren. Ze ondernemen ook regelmatig in het jaar activiteiten met elkaar, zoals diners en uitgaan. Onze Obelix-vrouwen worden natuurlijk vertegenwoordigt in het wedstrijdteam: neem onze powerliftster Sara die dit jaar nog meedeed met een wereldkampioenschap powerliften in Estland!

Moet ik voor een heel jaar lid worden / kan ik eerder opzeggen?

Een lidmaatschap bij Obelix kost eenmalig 30 euro, waarmee je een heel jaar kunt sporten. Op elk moment kun je je opzeggen; Obelix doet niet aan automatische afschrijvingen.

Hebben jullie merchandise?

Twee keer per jaar (zomer en winter) bieden wij de optie aan om merchandise van Obelix te kopen. Ze zitten niet alleen heel lekker, maar zorgen ook voor meer naamsbekendheid als we deze dragen in Olympos of naar wedstrijden gaan!