Coaching en programma’s

Powerlifting 

Van al onze disciplines is powerliften plek waar de meesten van onze competatieve leden die meedoen aan wedstrijden te vinden zijn. Powerliften is erg toegankelijke sport waar je met minder dan een jaartje aan ervaring al op het platform kan staan. Als beginner zullen de wekelijkse powerliftlessen van onze coach Tom voldoende zijn om je op weg te helpen. Tevens zijn er een aantal beginner schema’s op papier te vinden, waarmee je naast te lessen zelf ook kan trainen.  

De leden die wat ervaring hebben een dergelijk beginnend schema kunnen een gepersonaliseerd schema aanvragen via de adviescommissie. Je stuurt een mail naar adviescommissie@skvu.nl waarin je vermeld hoevaak per week je wil trainen, wat je huidige records op de squat, bench en deadlift zijn, je leeftijd en gewicht, wat je trainingsmogelijkheden zijn, waar je zwakke punten liggen en wat je doel is met dit schema. Eén van onze coaches binnen de vereniging zal je aanvraag binnen een aantal dagen tot weken verwerken en een schema van een aantal weken naar je opsturen. Als je meedoet aan wedstrijden kunnen één van onze coaches of gevorderde powerlifters vragen als coach op de wedstrijddag. 

Voor meer gevorderde lifters is er een mogelijkheid tot het krijgen van coaching vanuit de coaching commissie. Een coacht maakt een gepersonaliseerd schema voor jou en werkt samen met je aan je techniek en zwakheden om sterker te worden en samen naar wedstrijden toe te werken. Om een plek bij een coach te krijgen wordt er wel inzet en discipline vanuit de atleet verwacht. Je filmt bijvoorbeeld regelmatig je trainingen, staat open voor kritiek en input, houd bij wat je gedaan hebt, traint consistent en houd aan je schema. Wil jij solliciteren op een positie bij een coach? Stuur dan een mail naar powerlifting@skvu.nl met de volgende informatie: leeftijd, lengte, lichaamsgewicht, je gewichten voor squat/bench/deadlift, sportverleden, eventuele blessures, je doelen en je motivatie. Gezien de beperkte capaciteit van onze coaches werken we met sollicitatierondes om de zoveel maanden. Tegen die tijd zal er een announcement komen in de groepsapp. 

Daarnaast hebben we wij sinds kort een powerlift headcoach: Lijie Hu. Op nationaal en internationaal niveau zette hij de afgelopen vijf jaar ongelooflijke nummers neer, zoals een 265 kg squat, 150 kg bench en 280 kg deadlift in de –105 kg klasse. Met al enige jaren aan coaching ervaring bij TSKV Spartacus weet hij goed hoe hij atleten moet begeleiden en coacht hij onze sterkste competatieve leden. Aanmeldingen bij Li zijn helaas niet mogelijk. Voor een plek wordt je geselecteerd door de coaching commissie. 

Weightlifting 

Weightlifting is tevens een groeiende competatieve sport in onze vereniging. Als beginner zullen de wekenlijkse lessen van onze coach Simon voldoende zijn om je op weg te helpen. Als je een vrijblijvend schema wilt volgen kun je deze aanvragen via de adviescommissie (zie kopje “powerlifting” voor meer informatie). Tevens kun je persoonlijke coaching krijgen van onze coach Simon. Gezien het technische aspect van weightlifting wordt er van je verwacht dat je wekelijks bij de lessen bent, open staat voor kritiek en input, consistent traint en gemotiveerd bent. Het is niet mogelijk om je ergens aan te melden voor coaching, hiervoor kun je terecht bij Simon zelf tijdens een weightlifting les.  

Bodybuilding, Strongman en Calisthenics 

Als je voor deze sporten een schema wilt, dan kun je een mail sturen naar adviescommissie@skvu.nl met op welke sport je je wilt focussen en wat je huidige ervaringen zijn. Voor bodybuilding hebben we sinds een paar jaar een aantal mensen die aan een wedstrijd meedoen. Als je ook wilt meedoen met bodybuilding wedstrijden, benader een van onze trainers tijdens de hypertrofie les. Eens per jaar is er een bodybuilding mock meet om naar toe te werken en je harde werk te laten zien. Tevens zal er dit jaar gekeken worden of er een strongman of calisthenics mock meet georganiseerd kan worden.